maandag 25 december 2006

Kerstliedjes.

Maar dan anders.

Claw Boys Claw - Jingle Bells
Crazy Frog - Last Christmas

En nee, liever niet. ;)

zondag 24 december 2006

3FM Serious Request eindstand.


Om een uur of zes vandaag was het klaar. De DJ's uit het glazen huis en de eindstand bekend: 2.648.495 euro.
Ook in Belgie stond in Leuven een glazen huis, van Studio Brussel (waarom dan niet in Brussel? Of Antwerpen dan?). De eindstand daar is: 2.419.426 euro. Erg veel voor een eerste keer, maar daar werd dus ook het bedrag verdubbelt door de regering. In Nederland kregen ze 'maar' een miljoen van Balkenende als ze meer dan een miljoen haalden.
Samen is het het voorlopige eindbedrag (er komen nog giften binnen): 5.067.921 euro. Een respektabel bedrag.

100 jaar radio.

Op Kerstavond 1906, een Canadese natuurkundige met de naam Reginald Fessenden presenteerde de eerste draadloze radiouitzending met zijn zender vanuit Brant Rock, Massachusetts, Verenigde Staten.

Lees het verhaal op slashdot (ook de reacties zijn interessant!)

Update: Ook Radiofreak en het radiodagblad hebben hebben iets door.

donderdag 21 december 2006

3FM Serious Request.

Je kunt er bijna niet omheen als je overdag je tv aanzet, of als je natuurlijk 3FM luistert. Nog niks gegeven? Kijk onderstaande video maar even met uitleg over de landmijnen.


En de televisiereclame:

dinsdag 19 december 2006

Leuke liedjes...

Sharam - PATT (Party All The Time). Meneer Sharam is ook bekend onder de naam Deep Dish. Clipje met "Eddie Murphy" ;)


En Eric Prydz Vs Floyd - Proper Education. Die namen kennen we wel toch?

donderdag 14 december 2006

DAB in de auto, en de zoektocht naar antennes.

Het JVC DAB-doosje is binnen, simpel aan te sluiten via de cd-wisselaaraansluiting. Mijn radio kan dat aan volgens de specificaties, en dat zal ook wel goedkomen. Maar dan opzoek naar een antenne. Gewoon aansluiten op de bestaande antenne? Maar natuurlijk niet! DAB heeft andere frequenties dan de analoge omroepband. DAB zit op band III (174-230 MHz), Nederland heeft blok 12c (227,36 MHz) in gebruik. Ook de L-band (1452-1492 MHz)is mogelijk, maar heeft een minder bereik en is dus eigenlijk voor lokaal, streek en regionaal. De L-band wordt naar mijn weten nog niet in Nederland gebruikt.
Met dit wetende dus op zoek naar een antenne. Wel een combi-antenne, om zo AM, FM en DAB uit 1 antenne te halen. Geen probleem, die bestaan. Maar het het model. Op mijn Fordje zit de antenne voor op het dak, bij modernere auto's meestal achterop een stoer 16V modelletje. En laat nu de enige modelletjes die een DAB of een combi-antenne zijn, die 16V modelletjes zijn.
Dus nu een gat boren achterin? Kan. En de antenne voorin dan? Misschien zo'n haaievin inzetten voor GSM en GPS, want een combi-antenne voor AM, FM, GPS, GSM (tot zover heb ik het in 1 antenne gevonden) en DAB is er niet.

Tijdens het maken van deze post zat ik nog eens wat te zoeken. Ik wist dat Blaupunkt haaievinnen had, in ieder geval begin 2007 zou gaan leveren. In dit persbericht staat een haaievinantenne die dit allemaal wel kan. Alleen vind ik 214 euro wel een heel bedrag voor een antenne, zeker bij een radio van 300 euro. Maar goed, een Hirschmann AM/FM/DAB-antenne kost ook 150 euro.

Alweer naar de garage (4).

Bijna mijn auto, op het kenteken en de achterspatlappen naAlleen haalden ze me afgelopen dinsdagmiddag op, met mijn eigen auto nog wel. Bleek hoogstwaarschijnlijk een klep te blijven hangen door vervuiling en roetvorming. Beetje rommel inspuiten en gaan dus.
Ik vraag me toch af welke slome dodo hiervoor deze auto heeft gehad. Kleine kutstukjes rijden naar de supermarkt en de hond (jaja, hondenharen in de auto) naar de uitlaatplaats rijden waarschijnlijk. Maar ik rij het apparaat wel los, alst'ie warm is natuurlijk. Nu maar hopen dat het voorlopig de laatste keer is om naar de garage te gaan.

Creatief met...iPod.

Je vraagt je toch af wat ze hierna in de blender stoppen...

zaterdag 9 december 2006


Na lang nooit zo'n ding te kopen en toch willen hebben, een aanbieding bij de Lidl. Een labelwriter voor maar 20 euro. De goedkoopste die ik op internet kon vinden is 30 euro, dus vanavond dat ding maar aangeschaft. Printen maar!

vrijdag 8 december 2006

Gerard Ekdom presenteert: Arbeidsvitaminen


Richard had hem al in de voorbestelling staan bij die bolle, ik had Sonja er al een tijd geleden over gehoord. Ik had geen zin de hoofdprijs te betalen ;)
Dus met een beetje geluk vind ik dat ding voor 9 euro inclusief verzendkosten op Marktplaats. En nu al binnen.

Daarnet even cd 3 (waar het om gaat natuurlijk) bij Martijn in de nieuwe (tweedehands) Citroen C5 geluisterd. Lekker cd'tje, ook voor de iets mindere muziekfreak dan Gerard, Richard, Martijn of Sonja.

Alweer naar de garage (3).

Bijna mijn auto, op het kenteken en de achterspatlappen naNee nee, dit keer iets nieuws wat niet goed gaat. Je stapt in de auto, start het apparaat als altijd, hoort wat gepruttel voor zo'n 3 seconden en dan niks...
Nog een een keer starten. Helaas. Ding slaat niet eens meer aan. Startmotor draait vrolijk rond, meer ergens wil er iets niet meedoen. Benzine? Zit er zat in, maar toch lijkt het daarop.
Maar eens met Frans bellen:

"Ben je hard over een drempel gereden ofzo, dan slaat de beveiliging er wel eens in"
Beveiliging? Maar nee, de auto stond al 4 dagen stil en ik ben toch echt gewoon aan komen rijden.

Vrijdagochtend even bellen met Frans, dan komt'ie even langs. En neemt'ie misschien de auto mee. We zullen wel zien. En garantie? Ik hoop het wel, maar we zien wel.

Update: Frans komt de auto afslepen, maar het ding start weer (na wat doorstarten en gassen). De auto toch maar meegenomen, kijk dat ding nu alleen wel goed na.

dinsdag 5 december 2006

Nieuwe spulletjes enzo

Vorige week maar eens inkopen gedaan. Een vroege Sinterklaas ofzo. Een grotere en kleinere USB-Stick gekocht. 2GB en kleiner dan m'n 1GB (maar die kon dan ook zelf MP3-tjes afspelen). Gekocht voor in de autoradio. Daarnaast ook maar een grote USB-schijf. 500GB genoeg? Ding is goedkoper in USB uitvoering dan in (S)ATA. Je zou hem bijna uit z'n doosje slopen en in de pc zelf schroeven. Althans, naast de 2 250GB schijven is het best grappig. Wat me nu opvalt...1TB opslag nu. Heb ik toch bijna m'n oude record verbeterd (1,2TB).
En niet te vergeten, de laserprinter die ik heb gekocht. Wilde eigenlijk een andere, maar die was niet meer op voorraad. Maar goed ook, want die bleek standaard een halfvolle toner meegeleverd te krijgen. En weet je wat de grap is? Er gaat dezelfde toner in, het binnenwerk is dus hoogstwaarschijnlijk hetzelfde.
Nog meer? Jawel, 3 dvd's besteld bij Play.com. Serenity (heb de dvdbox van de serie), Eddie Murphy - RAW (briljante show van 'm) en Alien (ben nou eenmaal gek op science fiction en dit is toch wel 1 van de betere, zoniet 1 van de beste).
Nu zo nog even op zoek naar de DAB-doos die op m'n autoradio kan (gevonden) en een andere antenne die erbij hoort (andere frequentie).

Stilte

Na een stilte van bijna 3 weken toch maar weer eens wat posten. Pa en ma zijn alweer terug uit Egypte, heb er 2 weken werk opzitten in Nieuwegein en een housewarmingparty bij Robert.
Alleen heb ik dus de afgelopen 4 dagen echt helemaal niks gedaan. Gelijk m'n ritme weer naar de maan (letterlijk). Toch maar weer eens wat gaan doen morgen.