woensdag 15 november 2006

Beetje bijgekomen

Na een paar dagen "werken" en een halve verkoudheid, voelde ik me behoorlijk brak. Gelukkig dinsdagavond behoorlijk bijtijds thuis (19.00 uur) en woensdag pas om 12.30 uur in Huizen aanwezig hoeven zijn. Dat doet een mens goed, een beetje rust.

Maar morgen...

Om 06.00 uur weg om pa en ma naar Schiphol te rijden. En het vliegtuig gaat om 09.55 uur. Nou vraag ik je, met een uur rijden ben je dus om 07.00 op Schiphol. Of misschien om 07.30 uur. Dan moet je dus 2,5 uur wachten.
Nou, ik wacht er niet op en zal wel vroeg in Nieuwegein zijn.

Bodyrox - Yeah Yeah

Ik hoorde het plaatje al maanden geleden, maar dan zonder vocalen. Nu word het toch een hit, maar dan met vocalen. Ik hoorde en zag de clip afgelopen donderdag bij Freek. Vette plaat! Leuke clip. Zeker de ongecensureerde versie (Och och, je ziet 2 paar borsten).



(Via)

zondag 12 november 2006

A1 Grand Prix China


Merkwaardig weekend voor de A1. Eerst haarspeldbocht die te haaks was. Nu weer losse putdeksels. Made in China vinden we niet voor niets minder goed dan het origineel.
Wel Nederland op pole, maar dat was meer geluk dan wijsheid, en na de sprintrace zal het wel geheel anders liggen. Vanaf 07.00 uur op RTL7 en anders om 14.00 uur.

Update: Toch leuk, de sprintrace winnen en lang nummer 1 zijn in de hoofdrace. Maarja, inhalen is niet echt mogelijk daar, blijkt. Alstie nou toch eens niet die bocht uitvloog...

Weekend?

Zeker weekend. 1 dag dan, maar zo regelmatig heb ik toch geen werk (vrije dagen genoeg dus). Maandag en als het goed is dinsdag nog wat klussen, net als zaterdag.
Het is even wennen zonder conditie en had dit blogje net zo goed "Gebroken 2" of misschien "Gebroken: The Sequel" kunnen noemen. Om maar een indruk te geven.
Zondag maar naar Auto-Moto-Italia gaan om even te ontspannen. Weer naar Houten/Nieuwegein dus, maar nu om Italiaanse auto's te zien. En nee, een Ferrari of Lamborgini vind ik niet echt bijzonder. Doet u mij maar de speciale Alfa's, Abarths (goh), Fiats enz. Liefst oud, van na de oorlog. Of met vooruitstrevende techniek van voor de oorlog.

Och wat, ben nou eenmaal van jongs af aan met het autovirus besmet. Kom maar op met die automobielen. :)

zaterdag 11 november 2006

Gebroken

Na een dag van 32 uur en 6 uur slaap en weer verder is de koek nu wel op. Ook heeft Freek last van zijn arm en kan dus eigenlijk niet echt sjouwen. Dus, het sjouwen kwam vanmiddag eigenlijk op mij aan. Een beetje hulp van een band die wat licht daarvoor te leen kreeg, en waar ik natuurlijk weer te weinig hulp aan vroeg. Resultaat: 1 bus zo goed als alleen volgeladen (en gedeeltelijk weer leeg) en spierpijn.
Morgen weer verder, ik heb beloofd te helpen bij Rob (Richard) samen met Martijn. Om 10 uur aanwezig zijn in Nieuwegein. Tegels rammen, zoals ergens in de vorige posts staat. Althans, rammen... ze zitten op papier geplakt schijnt het, maar daarna weer dichtplakken met behang. We zullen wel zien hoe en wat.
Met auto trouwens, het apparaat was weer klaar. Nog net voor 18.00 uur opgehaald (17.59 uur), na wat gerommel om daar te komen en de garage te bereiken via telefoon. Ik moet alleen niet vergeten die fiets terug te brengen. Ja, de leenfiets. En nu niet lachen.

woensdag 8 november 2006

Tweede Kamerverkiezingen 2006


Als geheugensteuntje voor mijzelf:

Woensdag 22 november 2006.

Stemwijzer, Kieskompas,U Heeft Het Voor Het Zeggen en ook handig: IkFormeer.

Hele verzameling links en info: Wikipedia

Dance4Life

Een tijdje geleden al eens een documentaire gezien over het opstarten van Dance4Life. Over hoe ze aan Tiesto komen als ambassadeur, hoe Annie Lennox niet mee wilde of kon doen aan de plaat met Tiesto, en hoe Maxi Jazz (die slungelige zanger van Faithless) wel meedeed. Hoe ze overal aanklopten voor steun, ook in Amerika.
Gisteren zag ik de "commercial". Ziet er strak en netjes uit. Catchy. Zelf zien? Kijk hieronder.

(Via)
Meer filmpjes? Hier.

Alweer naar de garage (2)

Net de garage aan de telefoon gehad. De auto is nog niet klaar en is ook zeker niet in 1 geheel. De stappenmotor is aanwezig, een hele nieuwe deze keer. De vorige bleek een tweedehandsje te zijn. Niets mis mee, alleen had deze dus andere kuren. Dus wel mis. De stuurbekrachtingsleiding is een ander verhaal. Ze hebben een nieuwe besteld en die is er pas... vrijdag. Hopen dattie dan ook 's middags klaar is.
En anders ga ik zelf wel even sleutelen daar, moet toch niet te moeilijk zijn om een vaste leiding te vervangen? ;)
Morgen heb ik geen auto nodig, daar is bij nader inzien wel overheen te komen. Opbouwen, licht/video bedienen en weer afbreken in Ceres Wageningen, bij Ceres White (ik zie Na-It Promofeest?). Zal een lange dag worden.
Als de auto in het weekend maar bruikbaar is, er werd gevraagd ergens tegels van de muur af te komen rammen. Lebwog schijnt een winkel te hebben gekocht. We zien wel.

Klok (het wordt eens tijd).















Mooie klok, niet? Lijkt sprekend op de bekende studioklokken van Gorky en Wharton. Jammer genoeg niet DCF gestuurd, maar daar kan ik waarschijnlijk wel verandering in brengen, en blijft het toch (stukken) goedkoper dan de originele.
Er is alleen een probleem: besteld half augustus, en, je raad het al, ding is nog niet binnen. Ik had al eerder gesproken met de leverancier en die gaf aan de klok waarschijnlijk begin november te kunnen leveren. Helaas. Net maar even gebeld met de heren. De producent heeft de vraag onderschat (niet alleen van deze klok, maar de hele serie), en het word nu eind november. Als het goed gaat dan. Ik zal begin december maar weer eens bellen. Even in m'n Google Agenda zetten.

2 radiodingetjes nog....

WebFM/TV krijgt extra subsidie van hun gemeente. Het lijkt erop dat ze goed bezig zijn daar. Of toch niet? Zijn ze bezig de gemeente te plezieren en verliezen daardoor hun journalistieke vrijheid, of zijn ze goed bezig een populair en toch (gaat volgens mij moeilijk samen) informatief format uit te bouwen? Ik heb me nooit verdiept in de heren in Beuningen, dus zal ik het in het midden moeten laten.

SlamFM is bezig met een grootse campagne op te zetten/aan te slingeren. Zou het zetten van de SlamFM tv-commercials op YouTube, voordat ze zijn uitgezonden, daar ook bij horen?

Sidebar

Ik heb in de sidebar wat grappige linkjes toegevoegd. Ze houden wat stats en dergelijke bij. Kostte wat tijd, ben een beetje erg roestig als het om HTML gaat (al is dit simpel een template aanpassen). We zullen zien wat er uit komt. Volgens mij kan er ik nog wel wat toevoegen, maar dat komt wel weer. Moet eigenlijk het hele uiterlijk eens aanpassen, maar belangrijk vind ik dat niet echt. Ik ben pas een paar dagen bezig toch? :)

Ik ga mijn Google Reader maar eens lezen, zal wel dik over de 100 berichten staan nu...

Ramp op Discovery Channel

Ik zat vanavond op Discovery Channel "Blueprint for Disaster, Explosion at Enschede" te kijken. Vreemd genoeg was ik vergeten dat er iemand opgepakt was voor deze vuurwerkramp, maar deze niet veroordeeld is en zelfs een schade- vergoeding kreeg (iets van 123.000 euro als ik het goed onthouden heb).

Het is in ieder geval een indringende documentaire. Waarschijnlijk omdat het niet aan de andere kant van de wereld gebeurd is, maar gewoon op een klein uurtje rijden.

dinsdag 7 november 2006

Auto-Moto-Italia

Italiaanse barrelsNiet vergeten, dit weekend, 11 en 12 november in het Euretco Expocenter in Houten van 10.00 tot 18.00 uur. Misschien heeft Appie (de resident Italiaan en, natuurlijk, Alfarijder) zin om te gaan? (wel 12,50 euro neertikken).

maandag 6 november 2006

Imago?

Asociale gezinnen terroriseren de Arnhemse wijk 't Broek. Ondanks dat de volksbuurt slechts 2710 inwoners telt, hebben de bewoners moeite om vredig naast elkaar te wonen.

Ik dacht dat Klarendal juist zo'n gezellige buurt was? En niet 't Broek?

Via en.

Laika

Laika, eerste levensvorm van aarde die langer dan een paar seconden in de ruimte was. Vandaag 49 jaar geleden de ruimte in geschoten. Lees het hier.

Alweer naar de garage

Bijna mijn auto, op het kenteken en de achterspatlappen naNadat ik eind augustus weer een auto had gekocht , na 9 maanden zonder en daarvoor een auto van de zaak, bleken er een paar kleine dingetjes aan te mankeren. De auto bleef stationair niet draaien, hobbelde en hakkelde, en sloeg dan af. Ook wat lekkage van de stuurbekrachtiging. Niks ernstigs, makkelijk te maken toch? Klepje achter de motor weer ff smeren en een leidingkje vervangen.

Helaas. De lekkage is weer terug, de leiding is verderop ook lek. Er ging een halve liter olie in, en dat is veel voor een stuurbekrachtiging. Ook het motorverhaal heeft een vervolg. Na de lange rit gisteren stond ik voor een stoplicht, en de motor bleef zo'n 2000 toeren draaien. Beetje rare gezichten van m'n medeweggebruikers mijn kant op. Na een minuut zakte die tot zo'n 1600 toeren en toen netje stationair. Vreemd. Maar ook tijdens het rijden je gas loslaten had niet veel effect meer. Je schrikt je het ongans als je je gas loslaat en de auto kachelt rustig verder.
Als het goed is valt dit allemaal nog onder de garantie die ik afgesproken heb met de garage. Toch, Frans? :)

Autobedrijf BijkerkVandaar dat de auto weer bij de garage staat. Hopelijk is de auto snel klaar, maar ik heb er een hard hoofd in dat het voor donderdag allemaal gemaakt is. Hopelijk dan een leenauto, want donderdag heb ik het apparaat toch echt nodig.

Daarnet bedacht ik me dat ik de ventilator voor de radiateur ook nooit heb horen draaien, morgen maar eens even doorgeven.

Telemarketing

Telemarketing. Het is maar goed dat "tele" ver betekend. Zo'n 2 tot 3 keer in de week word er naar het vaste nummer hier gebeld met een fantastische aanbieding voor goedkoper bellen, gratis bellen, internetbellen (KPN, Tele2, enz), een verzekering voor AOW, WAO, ziektekosten of reis. En dan vergeet ik er vast een paar. Vanmiddag was het weer raak. Nummer 1 deze week. KPN met een mooie aanbieding.

JA HO MAAR MEVROUW. U wilt iets fantastisch aanbieden, maar ik word er een beetje moe van ondertussen. Al bent u pas nummer 1 deze week.

Een verrassend antwoord:
U kunt u aanmelden bij infofilter.nl en dan wordt u 5 jaar uitgesloten en niet meet gebeld en/of per post lastig gevallen. Krijgen wij ook geen vervelende mensen meer aan de telefoon.
Blijkt dat dan 90% van de bedrijven die dit soort marketing doet je niet meer lastigvalt. Voor de resterende 10% las ik dat je je "recht op verzet" kunt laten gelden. Ze moet je dan op een suppressielijst plaatsen. En die moeten ze wettelijk zelf bijhouden.


Hmm, mooie service. Gelijk het vaste nummer opgegeven. :)

Halve Balkenende rally

Foto: Sander  Premier Balkenende te gast bij Conrad Euregio Rally in HengeloIn Hengelo werd dit weekend de Conrad Euregio Rally verreden. Normaal ga ik wel naar deze rally (op zondag, mooie overzichtelijke proef op het industrieterrein), maar zoals gezien in een eerdere posting reed ik vandaag naar Hoorn. Anyway, ik wist dat onze minister president Balkenende navigator zou zijn bij deze rally. Helaas voor hem alleen op zaterdag, maar niet onverdienstelijk. Hij navigeerde wel bij de topcoureur Wevers, en spoorde hem nog wat aan volgens RallySport.nl.

Toch knap, eerste staan na de zaterdag met een totaal onervaren navigator. Of is Wevers zo goed? :) Op de zondag met z'n eigen navigator wint hij de hele rally. Dus een halve Balkenende overwinning.

Hopelijk doet hij het normaal wel helemaal, en dan heb ik het niet over rallyrijden.

Fotobron: Sander - nu.nl

zondag 5 november 2006

Retourtje Hoorn

Vandaag "even" op en neer geweest naar Hoorn. Een gehuurde reportageverbinding terug brengen, en onze 10GHz verbinding maar eens afgeleverd ter reparatie. Compleet deze keer, niet een deel zoals vorige keer. Helaas kon hij pas over 2 weken beginnen, dus tegen de tijd dat hij klaar is zijn we denk ik een maand verder. Toch jammer dat ik niet thuis ben in het HF gebeuren, een verhaal apart (na waterschade is het bij mij na schoonmaken ook een beetje doelloos zoeken). Maar ik heb er alle vertrouwen in.

De rit was ook best grappig. Weer eens rustig over van alles en niks met Richard gesproken. Heen over Amsterdam, terug over Lelystad. Tegen de verveling. Met een tussenstop (of eigenlijk bijna eindstop) bij de McDonalds. Je krijgt toch honger na vier en een half uur autorijden (inclusief praatje in Hoorn).

Het werd tijd...

Om even te testen, gewoon maar eens proberen. Velen om mij heen hebben al een blog, maar bij mij kwam het er nou nooit van. Terwijl ik meestal toch wel redelijk snel nieuwe dingen vind, maar nooit probeer. CU2? Echnie. Hyves? Ga toch weg. MySpace? Ja tuurlijk, weer meer van hetzelfde. Een blogje? Mwah, na een lange tijd van tochmaarniet tochmaarwel.

Tenminste, voor nu. Hoe lang zou ik het volhouden?